SASTANAK ODBORA DIREKTORA KAP-a

Prishtinë    01/07/2024

Priština – Odbor direktora Kosovske agencije za privatizaciju održao je redovni sastanak, gde je između ostalog razmotrio i odobrio Konačni izveštaj Komisije za izbor i regrutovanje zamenika izvršnog direktora operativa. Ovim redovnim, otvorenim i transparentnim konkursom zasnovanom na zakonskim procedurama na snazi, kojim je upravljala profesionalna komisija, i nakon razmatranja žalbi od strane Nezavisnog nadzornog odbora Civilne službe Kosova, Odbor je doneo odluku o imenovanju g. Burim Leci na poziciju zamenika izvršnog direktora operativa KAP-a, koji je ocenjen kao kandidat sa najviše bodova u procesu javnog konkursa.

Tokom ovog sastanka Odbor je upoznat i sa radom uprave ove Agencije za prethodni jednomesečni period, te je razmotrio i odobrio budžet KAP-a za narednu fiskalnu 2025. godinu.

 

Što se tiče prodaje javnim tenderom, Odbor je odobrio objavljivanje novog kruga prodaje - Prodaja imovine putem likvidacije br. 67, sa ukupno 36 imovina, koja će biti objavljena uskoro. Odbor je takođe tretirao slučajeve direktne prodaje imovine DP-a, gde je odobrio 54 početna slučaja (18 odobrenja i 36 odbijanja) i 1 konačni izveštaj divizije za direktnu prodaju.

 

Pored toga, odbor je diskutovao i o procesu zakupa imovine društvenih preduzeća koja su pod upravom KAP-a, razmotrio je rezultate javnog oglasa za zakup 233 imovine koji je održan tokom ovog meseca i odobrio je ponude sa najvišim ponuđenim cenama, i odlučio je o nizu zahteva od strane javnih i privatnih institucija za direktan zakup imovine u društvenom vlasništvu.

 

Odbor je diskutovao i o stanju u preduzeću “Brezovica”, gde su tokom ove godine povećani prihodi u poređenju sa prethodnim periodom. Tokom izveštajne godine, odlukom Odbora izvršena su kapitalna ulaganja u vrednosti od oko 100.000 evra radi poboljšanja uslova u ovom preduzeću a preduzeće je ipak ostvarilo bolje rezultate u odnosu na prethodne godine.

 

Odbor je dalje informisan od strane uprave KAP-a o Konačnom izveštaju likvidacionog postupka zanatskog građevinskog preduzeća “Muharrem Bekteshi”, u Južnoj Mitrovici, “Erozioni”, “Veterinarska stanica Kaçanik”, “Trepča Konfekcija” i DP “Bagat Zare”, a odobrio je pokretanje likvidacionog postupka za tri DP: “Veterinarska stanica”, Podujevo, “ATM-PR”, Zagreb i za Izdavačko preduzeće “Veselin Masleša”, Sarajevo. Odbor je takođe odobrio predloge Likvidacionog organa u vezi sa zahtevima za odricanje od 9 slučajeva DP-a, uključujući objekte i parcele od javnog interesa.

 

 

Tokom ovog sastanka odobrene su i konačne liste radnika i raspodele za dobijanje 20 % za tri društvena preduzeća: DP “Jugopetrol”, DP “Jugoplastika” i DP “Turist Kosova”.  Takođe su odobreni Izveštaji o raspodeli za DP: “Theranda”, i Izveštaj o privremenoj dopunskoj raspodeli za DP “Amortizeri”, gde je i pre bilo raspodele.


Odbor direktora je diskutovao i o drugim pitanjima u okviru radnji koje se preduzimaju u KAP-u radi poboljšanja postupka administracije i upravljanja društvenom imovinom na najbolji mogući način.