SASTANAK UPRAVNOG ODBORA KAP-a 02 Septembra 2024

Prishtinë    02/09/2024

UPRAVNI ODBOR KAP-a ODOBRIO JE TRANSAKCIJE IZ LPI 67. Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju održao je redovnu sednicu tokom koje su razgovarali i bili informisani o nizu važnih pitanja koja utiču na aktivnosti Agencije i nedavna dešavanja u procesu privatizacije. 

 

Na ovom sastanku, upravni odbor je razmotrio i odobrio transakcije prodaje putem likvidacije -LPI 67 (5 odobrenja i 6 odbijenih) i pregleda 65 izveštaja preporuka za direktnu prodaju od kojih je 16 imovina odobreno i 49 imovina je odbijeno.   

Odbor je zatim razmotrio i odobrio davanje u zakup pet (5) benzinskih stanica putem javnog tendera po oglasu od 26 jula 2024 kao i 2 imovine za direktan zakup, od kojih jedna ima 10 jedinica.

Nakon razmatranja zahteva od strane odbora Inex Ski Centra na Brezovici, odobreno je dodatno ulaganje od €35,000, uglavnom u popravku ski liftova i kupovinu mašine za sneg, ali i druge imovine ovog preduzeća u cilju da se što bolje pripreme za skijanje za sledeću sezonu.

Osim toga, odbor je razmotrio i odobrio izveštaje o isporuci likvidacionih fondova za DP-e “Državna apoteka” u Uroševsu, DP-e ZZ Mališevo i DP-e AIC Agrocultura. Pored toga odbor je obavešten o konačnom izveštaju procesa likvidacije PRZ093 DP-e ZZ “Mamuša” i ovim putem je naloženo da se izveštaj pošalje Posebnoj komori i nakon ove procedure sledi zatvaranje preduzeća.   

U vezi sa eksproprijacijama, Odbor je doneo sledeće odluke: 1) Odluku o davanju saglasnosti za registraciju/prenos u katastarske knjige nepokretnosti „prostorija bivšeg Društvenog preduzeća “Liria” (PRZ041) koje se nalazi na katastarskoj parceli br. 4792-0, Opštinska imovina, KZ Prizren, Opština Prizren za realizaciju projekta „Stvaranje prostora za mobilnost saobraćaja i pešaka“, prema proceni Ministarstva finansije, rad i transfera; i 2) Rešenje o davanju saglasnosti za registraciju/prenos u katastarske knjige nepokretnosti br. 90-0 KZ Landovica za realizaciju projekta “Gradsko groblje” u Prizrenu imovinea DP-a “Vreshtaria” PRZ010, Prizren, prema proceni Ministarstva finansija, rada i transfera u skladu sa konačnom odlukom Vlade Republike Kosova, za eksproprijaciju br. 34/178 od 13.12.2023.

Odbor je takođe usvojio Akcioni plan za sprovođenje preporuka iz revizorskog izveštaja divizije direktne prodaje od strane Državne revizorske kancelarije.