KAP objavljuje davanje u zakup 233 zgrade i atraktivna zemljišta u svim regionima na Kosovu

Prishtinë    24/05/2024

Kosovska agencija za privatizaciju je objavila javni oglas za zakup 233 atraktivne imovine koje se nalaze u pet regiona na Kosovu. Ukupno 28 imovina je ponuđeno u zakup u regionu Prištine, 98 imovine u regionu Peći, 76 imovine u regionu Prizrena, 16 imovine u regionu Gnjilana i 15 imovina je dostupno za zakup u regionu Mitrovice.

 Imovina DP-a koja se daje u zakup je različitih kategorija, počev od poslovnih objekata, kancelarija, skladišta i prostorija do katastarskih parcela kao što je poljoprivredno zemljište.        

Javni oglas je otvoren od danas (24.05.2024), dok se ponude predaju do 07.06.2024 od 10:00 - 12:00 u zatvorenim kovertama za svaku jedinicu posebno u odgovarajućim regionalnim kancelarijama KAP-a: Priština, Peć, Prizren, Gnjilane i Mitrovica. Otvaranje ponuda i objavljivanje cena obaviće se 15 minuta nakon podnošenja, počev od 12:15 časova. Ponude poslate faksom ili e-poštom neće biti prihvaćene. 

Ovo je dobra prilika za mlade preduzetnike da funkcionalizuju svoje kompanije u imovini koja je objavljena za izdavanje od strane KAP-a, pošto se veoma atraktivna imovina nudi u zakup u svim regionima Kosova.

Period zakupa je na 1 godinu sa mogućnošću produženja. Očekuje se i njegov prekid u slučaju privatizacije. Za komercijalnu upotrebu primenjuje se mesečni zakup, a za poljoprivrednu upotrebu godišnji (sezonski) zakup. Ponude se daju pojedinačno za svaku jedinicu posebno i u zatvorenoj koverti (jedna koverta – jedna ponuda po jedinici), i dostavljaju se odgovarajućim regionalnim kancelarijama, kako je navedeno u oglasu.  

Što se tiče zakupa koji prelaze vrednost od €1.000 mesečno, pre potpisivanja ugovora, od pobedničkog ponuđača će se tražiti da ponese bankarsku garanciju (a ne obavezujuće pismo od banke) ili garanciju izdatu od strane licenciranog osiguravajućeg društva.  

Koristiće sa samo obrazac za podnošenja ponuda, koji se može dobiti u odgovarajućim regionalnim kancelarijama kao što je navedeno u oglasu, ili preuzeti sa veb straine: www.pak-ks.org. Kriterijum za izbor pobedničkog ponuđača za odgovarajuće jedinice biće najvoše ponuđena cena.   

Detaljne informacije o nekretninama koje su predmet ponude možete dobiti u regionalnim kancelarijama, u zavisnosti od toga za koju imovinu ste zainteresovani.

Za više informacija o svakoj imovini koja se nudi u zakup u ovom oglasu, kliknite na veb stranicu KAP-a: www.pak-ks.org i u odeljku Oglasi naći ćete spisak imovina koja se daje u zakup, konkretno na sledećem linku: https://www.pak-ks.org/page.aspx?id=1,35