SASTANAK UPRAVNOG ODBORA KAP-a 27 Maj 2024

Prishtinë    27/05/2024

Odbor KAP-a je odobrio transakcije prodaje imovine LPI 65 . Upravni odbor Kosovske agencije za privatizaciju održao je svoj redovni sastanak tokom kojeg je odbor informisan od strane uprave u vezi sa mesečnim aktivnostima uključujući izveštaj o zakupu i DP-u Brezovica.

 

Na ovom sastanku, upravni odbor je razmotrio i odobrio preporuke uprave u vezi sa transakcijama likvidacione prodaje imovine 65 kao i spisak imovina koji će biti objavljen za prodaju u likvidacionoj prodaji imovina 66 sa ukupno 55 imovina kao i izveštaj komisije za stanove DP-a prema kojem su 2 stana odobrena za prodaju, dok je 5 odbijeno i za 1 je utvrđeno da je van nadležnosti KAP-a. Upravni odbor KAP-a je takođe odobrio izveštaj komisije za određivanje statusa DP-a za: OUR "Uniprom" OOUR "Jošanica" Novi Pazar, imovina u Prištini/Kosovo i za: RO "Žito Mlin" OOUR "Trgovina" Svetozarovo, Srbija, imovina u Prištini/Kosovo.

Pored toga, upravni odfbor je razmotrio i odobrio predlog likvidacionog organa za distribuciji DP-a Amortizatorët, kao i predloge likvidacionog organa u vezi sa zahtevima za izuzeće za 22 slučaja društvenih preduzeća, uključujući zgradu i parcele od javnog interesa. U ovom slučaju, odbor je razmotrio i odobrio jedan broj zahteva za prenos zakupa.

Osim toga, nakon pregleda i diskusija, upravni odbor je odobrio izveštaje o preporukama divizije direktne prodaje uključujući 23 odobrenja, 20 odbijanja kao i 2 konačna izveštaja divizije za direktnu prodaju.