Velike mogućnosti za investiranjem na glavnim lokacijama na Kosovu nude se nedavnom prodajom KAP-a

Prishtinë    11/07/2024

Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) ovim putem poziva ambiciozne investiture i preduzetnike da iskoriste priliku za kupovinu odlične imovine na različitim atraktivnim lokacijama širom Kosova. Sa najnovijim talasom prodaje imovine, koji je najavljen 11 jula i biće otvoren do 31 jula, na tenderu je ukupno objavljeno 36 nekretnina koje pružaju odličnu priliku za kupovinu i razvoj vašeg poslovanja.

 

67 talas pprodaje imovine (LPI 67) predstavlja raznovrstan portfolio imovine raspoređenih u glavnim regionima Kosova. Region Priština obuhvata 11 imovina, uključujući poljoprivredno zemljište u atraktivnim oblastima Podujeva, Gračanice i Prištine, kao i poslovne prostore u centru Prištine, koje predstavljaju odlične mogućnosti za investiranjem. U region Peći, 14 imovina je objavljeno na tenderu za prodaju, uključujući poljoprivredno zemljište pogodno za uzgoj raznih useva i komercijalno/građevinsko zemljište za razvoj poslovanja u selima Đakovica, Klina i Istog. Štaviše, na prodaju se nude delovi linije za proizvodnju i punjenje pića..       

Ukupno 5 imovina je ponuđeno na prodaju u region Prizren, uključujući locale i poljoprivredno zemljište u Opštini Prizren i Dragaš, dok u region Mitrovica postoji 6 imovina za prodaju, uključujući prostorije i magacine sa atraktivnim oblastima za razvoj poslovanja, kao i imovina u Opštini Vučitrn . Sva ova imovina društvenih preduzeća predstavlja odlične mogućnosti za širenje poslovanja ili nove poslovne inicijative u našoj zemlji.   

Kupci mogu dati ponudu za jednu od ovih imovina ili mogu dati ponudu za više od jedne imovine. Ceo process podnošenja ponuda i otvaranja i objavljivanja cena je obezbeđen i zagarantovan je i odvija se uz visoku transparentnost, u prisustvu medija i svih potencijalnih kupaca i direktno se prenosi.        

Zapečaćene ponude za stavke/imovine koje se prodaju putem likvidacione prodaje imovine br. 67 moraju biti dostavljeni u "Salu za sastanke - Grand Hotela" u Prištini dana 31.07.2024, od 10:00 do 12:00 časova, zajedno sa depozitom ponude i taksom za podnošenje ponuda, kako je predviđeno za svaku stavku. Otvaranje ponuda obaviće se istog dana, sa početokom u 12:30 časova. Tokom ovog perioda zainteresovane strane imaju mogućnost da se detaljnije informišu i da obiđu imovinu koja se nudi na prodaju.

Za više informacija zainteresovane strane mogu kontaktirati KAP, ul. “Dritan Hoxha br.55”, 10000 Priština, Kosovo, ili na tel: +383 (0) 38 500 400, lok. 1090 ili lok.2059.